Over ons

Wij zijn een Nederlands familiebedrijf sinds 1957. Onze kerncompetentie is het verduurzamen van fruit, groenten en peulvruchten. Onze kwaliteitsproducten vinden hun weg naar de consument via de supermarkten van onze Europese retailpartners. Van premium- tot huismerk- en basis producten, in elk segment leveren de juiste kwaliteit tegen de beste prijs.

Pand_COROOS

 

2017 en de komende jaren

Wij geloven dat innovatie de basis is voor ons verdere succes in de toekomst. Wij investeren daarom in onze mensen, onze fabrieken en in lange termijn relaties met onze partners. Onze R&D inspanningen concentreren zich op het bereikbaar maken van gezonde en lekkere voeding voor iedere consument. Onze focus blijft daarbij de juiste kwaliteit tegen de beste prijs. Zowel in het koelvers schap als in het droge kruidenierswarenschap.
Stan-420px

tot 2010

Het veranderende consumptiegedrag, de groei van het aantal eetmomenten en de toename van het aantal kleinere huishoudens staan aan de basis van onze product- en verpakkingsontwikkeling. We introduceren de klein verpakking blik en glas en we innoveren in flexibele verpakkingen. We introduceren bij onze Europese partners appelmoes in cups en fruitsnacks in pouches.
gezin-420px

Jaren ’90

De consument en zijn gedrag verandert voortdurend en wij ontwikkelen mee. We investeren in onze sales en marketing disciplines en kwaliteit en sourcing komen hoog op de beleidsagenda.  De derde generatie komt in het familiebedrijf en de directie verstevigt zich verder met professionals uit de FMCG industrie. De Europese afzet groeit verder via onze retailers en in nieuwe buitenhuishoudelijke markten.
supermarkt2-420px

Jaren ’80 

Coroos ontwikkelt zich tot een toonaangevend Europees producent.Ons productassortiment groeit in lijn met de Europese afzet. Met nieuwe soorten groenten en peulvruchten verbreden we het aanbod en vergroten we onze kennis van sourcen van grondstoffen. De tweede generatie treedt toe tot het familiebedrijf en met de overname van Veluco in Geldermalsen breiden we onze capaciteit verder uit. 
Lopende-band2-420px

Jaren ’70

We introduceren de glazen pot als nieuwe consumentenverpakking ; een verpakking die tot vandaag de gouden standaard is  in de Nederlandse supermarkt. Vernieuwing en uitbreiding in de fabriek manifesteren zich in de vorm van het plaatsen van een nieuwe sterilisatietoren, het uitbreiden van de opslagcapaciteit en het creëren van een eigen waterzuiveringsysteem, destijds uniek in Nederland.
Kapelle_MG_1623klein

Het begin - 1957  

Dhr. Cor Oostrom senior, grondlegger van het huidige familiebedrijf, begint in Kapelle Zeeland met het inblikken van zacht fruit zoals aardbeien, frambozen en bramen, destijds allemaal handarbeid. Onze eerste productielocatie wordt in 1960 op eigen grond gebouwd. Dit betekent de start van de grootschalige verduurzaming van verse groenten en fruit door Coroos.
Familie-420px

 

Fabrief-oud-940px