Bij COROOS verwerken we elk jaar vele duizenden tonnen peulvruchten tot hoogwaardige producten voor de consumentenmarkt. De laatste jaren zien we veranderende voedingskeuzes bij de consument waarbij er steeds vaker voor plantaardige eiwitbronnen wordt gekozen. Dit jaar is COROOS ingestapt in de Bean Deal en zetten we ons in om fors meer peulvruchten van Nederlandse bodem te gaan telen en verwerken. Voor dit jaar starten we met het toevoegen van enkele nieuwe Nederlandse peulvruchten. Welke peulvruchten dit zullen gaan worden is nog onduidelijk en vooral afhankelijk van de resultaten vanuit onderzoek en proefteelt.
Samen met Bram Van Looveren van Casibeans en Jurriaan Visser en Niels Vermue van CZAV u.a. hebben we een bezoek gebracht aan de proefvelden in Lewedorp waar naast de Bruine en de Kidneyboon, bijvoorbeeld ook Alubia, Borlotti, Red Speckled, Black en Small white beans worden geteeld.
De beelden spreken voor zich, wat een mooie bonen en prachtige kleuren.
De peulvruchten zijn bijna gereed om te oogsten. Op het veld gaat de plant dood waardoor de bonen goed kunnen indrogen. Met het mooie weer van deze dagen komt dat helemaal goed.
Bedankt voor een prachtig bezoek en op naar meer areaal Nederlandse peulvruchten!
In samenwerking met partners CZAV en Casibeans wordt dit jaar voor COROOS ruim 100 hectare met Rode Kidneybonen ingezaaid. Door deze samenwerking neemt COROOS een heel groot deel van de Nederlandse teelt voor haar rekening en zorgt daarmee voor een flinke stap voorwaarts in de groei van het aanbod van de Nederlandse Rode Kidneybonen voor de consument.
COROOS attends PLMA 2024 with mild pasteurised plant-based ingrediënts and product solutions!
The Banana Factory opende begin 2023 binnen de muren van COROOS haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het innovatieve bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met "no-waste" bananenpuree.
Dit jaar presenteert COROOS haar Food-Industry mogelijkheden op de Food Ingredients fair FI Europe in Frankfurt.
Op 7 en 8 november stonden wij op het Werken in Zeeland plein tijdens de Contacta Netwerkbeurs.
Per 1-6-2023 is Mark Schreuders verantwoordelijk voor alle commerciële afdelingen van COROOS
Mooie podcast van Innovatie in Food "Van de last van warmte, maken wij een lust."