COROOS introduceert nieuwe fruit pouches met vleugeldop

COROOS, producent van verduurzaamde groenten, peulvruchten en fruit in blik, pot, beker en flexibele verpakkingen, kwam in 2008 met haar eerste fruit pouches op de Europese markt. Vanaf september 2021 introduceert COROOS de veilige en milieuvriendelijke vleugeldop op haar fruit pouches.

Door het innovatieve design van deze vleugeldop zijn de fruit pouches nog makkelijker te openen en wordt gevaar van inslikken geëlimineerd. Naast veiligheid en gebruiksgemak is er bij het design van de dop ook gekeken naar duurzaamheid. De vleugeldop is gemaakt van het mono-materiaal Poly Propeen en is daardoor 100% recyclebaar. Verder bestaat de nieuwe vleugeldop uit 25% minder materiaal dan de oude dop. Hiermee bespaart COROOS meer dan 100.000 kilogram aan plastic, wat resulteert in een jaarlijkse CO2 reductie van ruim 200.000 kilogram. Consumenten zijn zeer positief over deze vleugeldop, vooral voor wat betreft veiligheid voor kinderen en het gebruiksgemak. Deze punten worden gezien als toegevoegde waarde aan het product. De dop is zonder al te veel kracht te openen en door zijn vorm en grootte ook veilig voor kleine kinderen. De vleugeldop zal vanaf Q4-2021 te zien zijn op alle fruit pouches die zijn geproduceerd door COROOS in de Europese markt.

De introductie van deze innovatieve vleugeldop is één van de nieuwste verpakkingsfeatures die mogelijk worden gemaakt door een gloednieuwe moderne verpakkingslijn voor fruit pouches waarin COROOS heeft geïnvesteerd. “Deze nieuwe verpakkingslijn brengt voor onze klanten en consumenten veel nieuwe mogelijkheden” vertelt Dies Oostrom (Directeur Kwaliteit & Innovatie), zoals multi-verpakkingen, mix-verpakkingen tot en met vier verschillende smaken per doosje en diverse opties voor het gewicht van de fruit pouches. “Hiermee zijn we nog flexibeler en kunnen we nog beter inspelen op de steeds veranderende consumentenbehoefte en een bredere doelgroep bedienen in diverse markten.”

COROOS maakt een breed scala aan producten van hoogwaardige kwaliteit in pouch, zoals fruit- en groentepurees, maar ook fruit met plantaardige toevoegingen zoals haver, kokos en soja. De recepturen uit de keuken van COROOS zijn clean label en bevatten daardoor enkel natuurlijke ingrediënten. Deze producten zijn zowel onder A-merk als huismerk verkrijgbaar in de Europese supermarkten.


Nieuws

COROOS op de FI Europe 2023

COROOS op de FI Europe 2023

Dit jaar presenteert COROOS haar Food-Industry mogelijkheden op de Food Ingredients fair FI Europe in Frankfurt.

COROOS op de Contacta

COROOS op de Contacta

Op 7 en 8 november stonden wij op het Werken in Zeeland plein tijdens de Contacta Netwerkbeurs.

COROOS investeert in peulvruchten van Nederlandse bodem

COROOS investeert in peulvruchten van Nederlandse bodem

COROOS is ingestapt in de Bean Deal en zet zich in om fors meer peulvruchten van Nederlandse bodem te gaan telen en verwerken.

Mark Schreuders Chief Commercial Officer voor COROOS!

Mark Schreuders Chief Commercial Officer voor COROOS!

Per 1-6-2023 is Mark Schreuders verantwoordelijk voor alle commerciële afdelingen van COROOS

Podcast innovatie in food

Podcast innovatie in food

Mooie podcast van Innovatie in Food "Van de last van warmte, maken wij een lust."

Product catalogus nieuwe plantaardige producten

Product catalogus nieuwe plantaardige producten

Een volledig nieuw productassortiment op basis van groenten, fruit en peulvruchten zoals aquafaba en alternatieven voor dierlijke eiwitten.

Press-release: Revolutionairy plant-based product solutions

Press-release: Revolutionairy plant-based product solutions

Press-release: COROOS develops revolutionairy plant-based ingrediënts and product solutions!

Servero Appelmoes BIO als beste getest, en dat zonder toevoegingen!

Servero Appelmoes BIO als beste getest, en dat zonder toevoegingen!

Met trots delen we dat Servero BIO Appelmoes door de Consumentenbond is uitgeroepen tot 'Beste uit de Test' Appelmoes, met een 7,8!

Geef ons je uitdaging

Kies een van de bovenstaande opties