Rode Kidneybonen van Nederlandse bodem

Persbericht 

download

In samenwerking met partners CZAV en Casibeans wordt dit jaar voor COROOS ruim 100 hectare met Rode Kidneybonen ingezaaid. Het teeltgebied voor peulvruchten van Nederlandse bodem groeit de afgelopen jaren sterk. Door deze samenwerking neemt COROOS een heel groot deel van de Nederlandse teelt voor haar rekening en zorgt daarmee voor een flinke stap voorwaarts in de groei van het aanbod van de Nederlandse Rode Kidneybonen voor de consument. De markt voor deze supergezonde voeding groeit sterk, het afgelopen jaar zelfs met zo’n 25%. Ongeveer de helft van alle Rode Kidneybonen die in Nederland worden gegeten zijn verwerkt en geleverd door COROOS.

COROOS is in 2023 ingestapt in de Bean Deal (volledig: de Green Deal Eiwitrijke Gewassen) en zet zich in om fors meer peulvruchten van Nederlandse bodem te gaan telen en te verwerken. Proefteelten hebben de afgelopen jaren zulke goede resultaten laten zien waardoor deze grote stap nu mogelijk is. Vanuit de duurzaamheidsstrategie van COROOS en in lijn met de wens vanuit Retail en de Nederlandse consument, laten we onze grondstoffen het liefst zo lokaal als mogelijk telen. Deze Kidneybonen worden vlakbij de fabrieken van COROOS geteeld in Zeeland en de Hoeksche Waard. Daardoor zet COROOS ook nog eens mooie duurzaamheidsstappen met de reductie van transportkilometers. De verwachte opbrengst van deze nieuwe teelthectaren zal eind van dit jaar goed zijn voor zo’n 2 miljoen extra maaltijden die met peulvruchten van Nederlandse bodem worden verrijkt.

Het totale teeltgebied voor Nederlandse peulvruchten groeit, maar met name deze teelt blijft relatief nieuw. Binnen de gehele keten zijn er nog veel uitdagingen te overwinnen. Alleen door strategische samenwerking zoals deze en visie en geloof van alle betrokken partijen van teelt en verwerking tot aan de verkoop en de uiteindelijke consument gaan we met elkaar dit traject van lokale teelt van Nederlandse peulvruchten de komende jaren tot een succes maken.


Nieuws

COROOS on PLMA 2024 with plant-based product solutions

COROOS on PLMA 2024 with plant-based product solutions

COROOS attends PLMA 2024 with mild pasteurised plant-based ingrediënts and product solutions!

Bananenpuree van afgekeurde biologische bananen

Bananenpuree van afgekeurde biologische bananen

The Banana Factory opende begin 2023 binnen de muren van COROOS haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het innovatieve bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met "no-waste" bananenpuree.

COROOS op de FI Europe 2023

COROOS op de FI Europe 2023

Dit jaar presenteert COROOS haar Food-Industry mogelijkheden op de Food Ingredients fair FI Europe in Frankfurt.

COROOS op de Contacta

COROOS op de Contacta

Op 7 en 8 november stonden wij op het Werken in Zeeland plein tijdens de Contacta Netwerkbeurs.

COROOS investeert in peulvruchten van Nederlandse bodem

COROOS investeert in peulvruchten van Nederlandse bodem

COROOS is ingestapt in de Bean Deal en zet zich in om fors meer peulvruchten van Nederlandse bodem te gaan telen en verwerken.

Mark Schreuders Chief Commercial Officer voor COROOS!

Mark Schreuders Chief Commercial Officer voor COROOS!

Per 1-6-2023 is Mark Schreuders verantwoordelijk voor alle commerciële afdelingen van COROOS

Podcast innovatie in food

Podcast innovatie in food

Mooie podcast van Innovatie in Food "Van de last van warmte, maken wij een lust."

Product catalogus nieuwe plantaardige producten

Product catalogus nieuwe plantaardige producten

Een volledig nieuw productassortiment op basis van groenten, fruit en peulvruchten zoals aquafaba en alternatieven voor dierlijke eiwitten.

Geef ons je uitdaging

Kies een van de bovenstaande opties