COROOS en Zeeuwind gaan groene samenwerking aan

Windcoöperatie Zeeuwind sluit een innovatief stroomcontract met COROOS, waarmee COROOS vanaf 1 januari volledig overstapt van grijze naar groene stroom van Zeeuwse bodem. Zeeuwind en COROOS gaan hiervoor een langdurige samenwerking aan. Deze bestaat uit het produceren en leveren van de benodigde megawatturen voor beide vestigingen van COROOS in Kapelle en Geldermalsen en een gezamenlijke verdere verkenning van initiatieven rondom hernieuwbare energie. Voor de verduurzaming van dit volume wordt gebruik gemaakt van de energie van Windpark Polenweg nabij Borssele. Hemelsbreed slechts 17 kilometer van Kapelle waar COROOS een deel van haar producten maakt.

Het innovatieve stroomcontract, wat officieel een Sleeved PPA (Power Purchase Agreement) heet, is een energiecontract waarbij twee partijen een afspraak maken over het contracteren van een externe bron van duurzame energie. Hierbij worden de volumes doorgegeven ('gesleeved'), zodat ze van de producent bij de eindafnemer terecht komen zonder dat de producent of afnemer zelf een traditioneel energiebedrijf hoeft te worden. Voor het faciliteren van deze constructie maakt COROOS gebruik van de dienstverlening van Scholt Energy.

“We zijn blij met de samenwerking. De overstap geeft namelijk invulling aan een belangrijk onderdeel van het duurzaamheidsprogramma van COROOS. We verkleinen hiermee de CO2-footprint van het bedrijf met 35%. Zonder Zeeuwind was ons dat nu nog niet gelukt.” Aldus manager sustainability Sam Flikweert.

Naast een solide partner voor de levering van duurzame energie zocht COROOS ook de maatschappelijke meerwaarde van de samenwerking. Zakendoen met Zeeuwind betekent dat er indirect een bijdrage wordt geleverd aan volgende duurzame initiatieven. Met de opbrengsten investeert de coöperatie in nieuwe schone energieprojecten en een leefbare omgeving.

"Dit stroomcontract toont aan dat het mogelijk is om een langdurige duurzame samenwerking aan te gaan. De lokaal opgewekte energie wordt lokaal verbruikt en de opbrengst komt ook weer ten goede van de Zeeuwen.” Aldus directeur/bestuurder Teus Baars.

Voor de totstandkoming van deze PPA (“Power Purchase Agreement”) heeft Zeeuwind gebruik gemaakt van de expertise van Stroomkr8 op het gebied van energie adviesdiensten en PPA’s.


Nieuws

COROOS op de FI Europe 2023

COROOS op de FI Europe 2023

Dit jaar presenteert COROOS haar Food-Industry mogelijkheden op de Food Ingredients fair FI Europe in Frankfurt.

COROOS op de Contacta

COROOS op de Contacta

Op 7 en 8 november stonden wij op het Werken in Zeeland plein tijdens de Contacta Netwerkbeurs.

COROOS investeert in peulvruchten van Nederlandse bodem

COROOS investeert in peulvruchten van Nederlandse bodem

COROOS is ingestapt in de Bean Deal en zet zich in om fors meer peulvruchten van Nederlandse bodem te gaan telen en verwerken.

Mark Schreuders Chief Commercial Officer voor COROOS!

Mark Schreuders Chief Commercial Officer voor COROOS!

Per 1-6-2023 is Mark Schreuders verantwoordelijk voor alle commerciële afdelingen van COROOS

Podcast innovatie in food

Podcast innovatie in food

Mooie podcast van Innovatie in Food "Van de last van warmte, maken wij een lust."

Product catalogus nieuwe plantaardige producten

Product catalogus nieuwe plantaardige producten

Een volledig nieuw productassortiment op basis van groenten, fruit en peulvruchten zoals aquafaba en alternatieven voor dierlijke eiwitten.

Press-release: Revolutionairy plant-based product solutions

Press-release: Revolutionairy plant-based product solutions

Press-release: COROOS develops revolutionairy plant-based ingrediënts and product solutions!

Servero Appelmoes BIO als beste getest, en dat zonder toevoegingen!

Servero Appelmoes BIO als beste getest, en dat zonder toevoegingen!

Met trots delen we dat Servero BIO Appelmoes door de Consumentenbond is uitgeroepen tot 'Beste uit de Test' Appelmoes, met een 7,8!

Geef ons je uitdaging

Kies een van de bovenstaande opties