Bananenpuree van afgekeurde biologische bananen

Nu ook bananenpuree van afgekeurde biologische bananen

The Banana Factory opende begin 2023 binnen de muren van COROOS haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het innovatieve bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met "no-waste" bananenpuree.

Taste before you waste
In de Europese havens wordt jaarlijks 80 tot 160.000 ton bananen om cosmetische redenen vernietigd (Ministerie van Economische Zaken). Over de gehele bananenketen heen wordt zelfs bijna de helft van de volledige bananenproductie uiteindelijk verspild. Sinds de opening in januari 2023, heeft The Banana Factory al ruim 5,5 miljoen bananen gered. "Door van 'anders afgekeurde' bananen, hoogwaardige bananenpuree te maken, krijgt de banaan een tweede leven", vertelt Nick Roelofs (Operationeel Manager, The Banana Factory).

"En dankzij onze SKAL-certificering kunnen wij nu ook biologische bananen redden van verspilling. De biologische bananen worden zorgvuldig gescheiden van onze conventionele volumes en het jonge bedrijf bevestigt dat de eerste productieruns succesvol zijn volbracht. Volgens Nick is de huidige toevoer van biologische bananen maar liefst 20% van het totale volume dat verwerkt wordt in The Banana Factory."

Nog meer impact in The Banana Factory
The Banana Factory heeft naast een gevalideerd sorteersysteem en geautomatiseerd pelproces bij Partner Coroos, de mogelijkheid om een breed scala aan rijpingsstadia te verwerken tot een consistente kwaliteit bananenpuree. De belangrijkste toevoer kwam lange tijd direct uit de havens, in samenwerking met grote bananenimporteurs. Inmiddels verwerkt The Banana Factory ook reststromen van partijen verder in de keten zoals groothandelaren. "Er is bijna geen banaan die wij niet kunnen verwerken tot bananenpuree. Van groen tot heel rijp, we krijgen van alles binnen, checken iedere hand bananen en kunnen als het nodig is het rijpingsproces vertragen of juist versnellen. Doordat we nu ook biologische bananenpuree kunnen aanbieden, bedienen we een nieuwe markt en maken we onze impact nog groter in de voedingsindustrie", aldus Nick Roelofs, Operationeel Manager van The Banana Factory.

Biologische bananenpuree
De verwerkte bananen voor de biologische puree komen bij verschillende leveranciers vandaan en worden dankzij het speciale rijpingsproces tot een consistente en hoogwaardige kwaliteit gebracht in samenwerking met Coroos. De bananenpuree van The Banana Factory is de enige bananenpuree die op Hollandse bodem wordt gemaakt van restromen uit de EU. De bio puree is verkrijgbaar in drums (200 l) en in bag in box (20,5 kg).

Voor meer informatie:
The Banana Factory
020 2117270
06 40665380
info@debananenfabriek.nl
www.suntfood.com

Publicatiedatum: 

Nieuws

COROOS on PLMA 2024 with plant-based product solutions

COROOS on PLMA 2024 with plant-based product solutions

COROOS attends PLMA 2024 with mild pasteurised plant-based ingrediënts and product solutions!

COROOS op de FI Europe 2023

COROOS op de FI Europe 2023

Dit jaar presenteert COROOS haar Food-Industry mogelijkheden op de Food Ingredients fair FI Europe in Frankfurt.

COROOS op de Contacta

COROOS op de Contacta

Op 7 en 8 november stonden wij op het Werken in Zeeland plein tijdens de Contacta Netwerkbeurs.

COROOS investeert in peulvruchten van Nederlandse bodem

COROOS investeert in peulvruchten van Nederlandse bodem

COROOS is ingestapt in de Bean Deal en zet zich in om fors meer peulvruchten van Nederlandse bodem te gaan telen en verwerken.

Mark Schreuders Chief Commercial Officer voor COROOS!

Mark Schreuders Chief Commercial Officer voor COROOS!

Per 1-6-2023 is Mark Schreuders verantwoordelijk voor alle commerciële afdelingen van COROOS

Podcast innovatie in food

Podcast innovatie in food

Mooie podcast van Innovatie in Food "Van de last van warmte, maken wij een lust."

Product catalogus nieuwe plantaardige producten

Product catalogus nieuwe plantaardige producten

Een volledig nieuw productassortiment op basis van groenten, fruit en peulvruchten zoals aquafaba en alternatieven voor dierlijke eiwitten.

Press-release: Revolutionairy plant-based product solutions

Press-release: Revolutionairy plant-based product solutions

Press-release: COROOS develops revolutionairy plant-based ingrediënts and product solutions!

Geef ons je uitdaging

Kies een van de bovenstaande opties