Kwaliteit

Goede kwaliteit begint al bij de bron. Al onze grondstoffen zoals fruit, peulvruchten en groenten kopen we in bij onze lokale, nationale en internationale partners. Hierbij volgen we een strikt protocol van kwaliteitseisen en kwaliteitscontroles. Ons beleid is erop gericht om het hele jaar rond de juiste kwaliteit grondstoffen op het juiste moment beschikbaar te hebben waarbij we maximaal aandacht hebben voor het minimaliseren van de impact op ons milieu.

Voedselveiligheid is onze absolute topprioriteit. Om die te garanderen, hebben wij de ‘higher level’ certificering van de International Food Standaard (IFS). Wij voldoen daarnaast ook aan alle eisen die het British Retail Consortium (BRC) stelt aan voedingsproducten. We hebben strenge criteria gedefinieerd voor onder meer ons kwaliteitsmanagementsysteem, HACCP (Hazard Analysis en Critical Control Points) en Food Defense (onze beveiliging tegen opzettelijke besmetting).

Met behulp van periodieke en onaangekondigde controles borgen we de effectiviteit van deze garantiemaatregelen. Ook worden al onze producten onderworpen aan strenge controles door zowel onze eigen kwaliteitsdienst als door externe onafhankelijke laboratoria in binnen- en buitenland. Daarnaast borgen we met behulp van deze maatregelen de traceerbaarheid van al onze producten, van grondstof tot eindproduct.

Ontwikkeling

COROOS gelooft in gezonde en lekkere voeding die eenvoudig te bereiden is en toegankelijk is voor iedereen. Wij zijn een consumentgedreven productieorganisatie. Om tegemoet te komen aan de behoeftes van de consument investeren wij voortdurend in innovaties op het gebied van gezondheid, gemak en smaak.

Het is heel belangrijk om gezond te eten. Trends laten zien dat gezond eten makkelijker realiseerbaar is al de voeding gemakkelijk klaar te maken is. De productontwikkelingen van onze Research & Development haken in op deze consumententrends. Zo produceren niet enkel meer de traditionele groenten en peulvruchtenconserven die zowel gezond als betaalbaar en eenvoudig te bereiden zijn, maar ook complexe maaltijdcomponenten die zeer voedzaam en smaakvol zijn en als basis gebruikt worden in de professionele keukens of in de voedingsindustrie voor verdere verwerking.

Bij COROOS gebruiken wij de volledige vrucht voor verwerking. We halen er geen delen uit, maar verduurzamen het product met behoud van vezels, vitamines en andere waardevolle voedingsstoffen. Wij investeren in onderzoek en ontwikkeling. Wij hebben eigen productontwikkelaars in dienst en beschikken over een eigen innovatiecentrum en laboratorium. Met behulp van deze faciliteiten en kennis hebben we mogelijkheden tot milde verduurzaming toepasbaar weten te maken. De focus ligt daarbij op natuurlijke producten die hun eigen smaak, bite, geur en kleur behouden. Een gezond product waar de eigen vezels en vitamines nog in zitten, heeft geen toevoegingen nodig. In onze R&D werken we nauw samen met diverse onderzoekspartners zoals IRI, GFK, Wageningen UR en de Universiteit van Gent.

"Onze producten zijn ontzettend lekker èn gezond!"

Ewelina Potasiak
Senior QC technician

Certificaten

certification BRCGS Global Food Safety Standard
certification Eko keurmerk
certification European Vegetarian Union
certification GMP+ certificaat
certification IFS Food Standard
certification Sedex certificaat
certification Skal Biocontrole

Geef ons je uitdaging

Kies een van de bovenstaande opties